03-03-2011

iPad 2: 25 maart in Nederland

Deel dit bericht


Apple heeft op 2 maart de iPad 2 geannonceerd.

Zoals verwacht is de iPad 2 een stuk sneller dan zijn voorganger dankzij een dual-core A5 processor. Verder is het nieuwste hebbeding met een dikte van 8.8 mm maar liefst 33 procent dunner dan de orginele iPad. Dit ondanks dat het apparaat over zowel een camera aan de voorkant als aan de achterkant beschikt. Ook de batterijduur is met tien uur in actieve mode en ruim een maand in standby modus hetzelfde gebleven.

Applicaties
Het bedrijf heeft een aantal bekende applicaties geschikt gemaakt voor de nieuwe iPad: fotobewerkingsprogramma Photo Booth, videobelprogramma FaceTime, videobewerkingsprogramma iMovie en Garageband, een programma om professioneel muziek te maken.

Verder heeft Apple net als bij de iPhone 4 en laatste iPod touch een gyroscoop toegevoegd. Dit is vooral goed nieuws voor gamers omdat deze sensor ervoor zorgt dat bewegingen die het apparaat maakt nauwkeuriger worden gemeten.

Smart Cover
Bij een nieuwe iPad hoort ook een nieuw hoesje lijkt Apple gedacht te hebben. De nieuwe Smart Cover ziet er zo op het oog zeer handig uit. De tablet springt automatisch in standby modus als de hoes gesloten wordt. Bovendien kan de hoes gevouwen worden om dienst te doen als standaard bij zowel horizontaal als verticaal gebruik van de iPad.

Steve Jobs kondigde ook een update aan voor het mobiele besturingssysteem iOS. De nieuwe versie iOS 4.3 is beschikbaar vanaf 11 maart voor iPad, iPhone en de 3e en 4e generatie iPod touch. Bezitters van een iPhone 4 kunnen hun toestel door de update voortaan inzetten als persoonlijke hotspot.

iPad klonen
Steve Jobs ging tijdens de presentatie kort in op de stroom aan tablets die concurrenten dit jaar lanceren, waaronder Samsung, Motorola en Research in Motion. De Apple topman zei 2011 niet te zien als het jaar van de na-apers omdat de iPad klonen volgens hem simpelweg niet kunnen tippen aan de nieuwe iPad 2.

In de Verenigde Staten is de nieuwe iPad beschikbaar vanaf 11 maart, de meeste Europese landen, waaronder Nederland, volgen op 25 maart. De prijzen van de iPad 2 zijn gelijk aan die van de originele iPad, het goedkoopste model (16GB wifi-only) kost 499 euro, aan het topmodel (64GB met 3G) hangt een prijskaartje van 799 euro. Nieuw is dat de iPad 2 ook in het wit verkrijgbaar is.

bron: De Telegraaf

 


Tags

Internet